Kobâne davasında ortaya çıkan karar Kumpas’ın ispatıdır!

Bugün birçok siyasetçi, arkadaşımız, Kürt halkının temsilcileri hukuksuz bir kararla, yargılandıkları Kobâne “Kumpas” davasında uzun yıllara varan hapis cezalarına çarptırıldılar. Sebebi, tamamen siyasi olan bu karar elbette ki halkların vicdanında yok hükmündedir!

IŞİD’in Kobane topraklarına saldırdığı, katliamlarına yeni katliamlar eklemek istediği bir süreçte, Kobâne’nin çığlığına milyonlarca insan ses olarak sokaklara çıktı. Kürt halkı Kobâne’de IŞİD’e karşı direnirken, 2014 yılının Ekim ayında bu topraklarda yaşayan bütün halklar, Gezi direnişinin de ortaya çıkardığı kardeşlik ve mücadele bilinciyle, Kobâne direnişini selamlamış ve Kürt halkıyla sokakta buluşmuştur. Memleketin her tarafında, iktidarın provokasyonlarına rağmen halklar Kobâne için tek ses olmuştur.

İşte iktidarın en büyük rahatsızlığı bu ortaklaşma ve bu kardeşleşmedir. Bugün karşı karşıya kaldığımız durum bir intikam alma durumudur. Çünkü 2014’ün Ekim ayında ortaya çıkan bu tablo yani Kürt Halkıyla, Gezi direnişinin ortak duygusu hatırlanacağı gibi ilerleyen süreçte 7 Haziran 2015’te AKP’ye meclis çoğunluğunu kaybettirmiştir. Tam da bu yüzden bugün ortaya çıkan hukuksuzlukla, Gezi Tutsakları’nın maruz kaldığı hukuksuzluk birbirinden bağımsız değildir.

İktidar da biliyor, memleketin doğusundan batısında işçileri, yoksulları, kadınları kısacası halkı Kürt düşmanlığı temelinde bölemezse karşısına dikilen milyonlarla baş edemez. Tam da bu yüzden, hangi hukuksuzlukla, baskıyla karşı karşıya olursak olalım, Kürt Halkıyla dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz.

Nasıl ki, Kobâne’de IŞİD yenilgiye uğratıldıysa, bu topraklarda da gerici ve faşist iktidar unsurları aynı kardeşlik ve dayanışmayla yenilgiye uğratılacaktır. Sonunda mutlaka kazanan halkların kardeşliği olacaktır.