Aranan Kızılay, halkı soymakla meşgulmüş! Hesap vermekten kaçamazsınız! İstifa edin!

Deprem değil rantçı düzeniniz öldürüyor. Henüz canlarımız enkaz altındayken, depremden etkilenen milyonlarca insanın barınma ihtiyacı çözülmemişken, deprem bölgesinden çadır talepleri yükselirken Kızılay’ın depremin üçüncü günü, deposunda stokladığı çadırları ve gıda malzemelerini bölgeye göndermeyip Ahbap Derneği’ne ve Türk Eczacılar Birliği’ne sattığını öğrendik. Kızılay Başkanı Kerem Kınık ölümlerden kar etmeyi ve rant düzenini “İşbirliği ahlakidir, akılcıdır, yasaldır. Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir” diyerek savundu. “Devlet nerede? Kızılay nerede?” sorusuna en açık yanıtlarından birini verdi.

Aranan devlet ve Kızılay, enkaz altında bıraktığı halkı soymakla meşgul hâlâ!

Binlerce insanımızı kaybettiğimiz ve binlerce insanımızın barınma, beslenme ve sağlık gibi en temel gereksinimlerini karşılayamadığı koşullarda Kızılay halkın en basit dayanışma ve yardımlaşma duygularını kar ve rant amacıyla kullanmaktadır. Şirketleşen, holdingleşen Kızılay, milyonlarca insan yardım beklerken hala kârına kâr katacağı girişimler peşinde.

Bu halkı susturamazsınız!

Devlet ihtiyaç duyulan noktada değil Kadıköy’de polisleriyle belirdi. “Deprem değil, rantçı düzeniniz öldürdü” diyerek toplanan Emek, Barış, Demokrasi Güçleri Deprem Koordinasyonu bileşenlerine polis saldırdı pek çok kişi gözaltına alındı. Eylem Kadıköy Kaymakamlığı tarafından “infial uyandıracağı, milli, vicdani ve insani değerlere dokunacağı, toplumsal iç barışı tehdit edebileceği” gerekçesiyle yasaklanmıştı. Bu eylemin hemen ardından Kızılay Kadıköy Şubesi önüne gitmek isteyen Türkiye İşçi Partisi üyelerine de polis saldırdı, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Ama nafile… Kadıköy’de bastırılmak istenen sesimiz tribünlere karıştı.

Ahlakınız batsın! İktidarınız batsın! Yeter artık, istifa edin!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, müsabakaların seyircisiz oynanmasını önerip, Kadıköy’de rant düzenine isyan edenlere polis müdahale ederken Fenerbahçe-Konyaspor maçında tribünlerden yükselen ‘Hükümet istifa’ sloganı, Beşiktaş-Antalyaspor maçında da yankılandı: Hükümet istifa!

Açılmasından korktuğunuz üniversitelerden, korktuğunuz meydanlardan, enkazların çevresinde henüz derin bir sessizlik olarak yoğunlaşan öfkeden yayılan uğultu tribünlerde “İstifa!” sloganı olarak yükseliyor.

Erdoğan ve yardımcıları, bakanları, AFAD ve Kızılay yöneticileri, rantçı düzenin belediye yöneticileri ve tüm diğer suç ortakları; yol açtığınız toplumsal yıkımın hesabını vereceksiniz!

Emin olun ki halkın yüksek yargı gücünden kaçamayacaksınız!

Bu rant düzeninin, ölüm düzeninin sürmesine izin vermeyeceğiz!

Hükümet İstifa