Yüzbinlerce gencin umudunu çaldınız! Hepiniz hırsızsınız!

İktidara bağlı kurumların düzenlediği sınavlarda soruların çalınmasını işini sadece AKP iktidarının 2013 yılına kadar bir koalisyon ortağı olan Fetullahçılar değil tümünün yaptığını açık göstergesidir 2022 KPSS sınavında çalınan sorular.

Yüz binlerce gencimiz bu KPSS’de de umudunu aradı. Umudunu bu sınava sığdıran gençlerimize bunu da çok gördüler. Bu siyasal iktidarın yaptığı tüm sınavlar geçmişten bu güne şaibeli oldu. Bir yayın evinin soru kitapçığında 20 sorunun 20’si de aynı çıktı. ÖSYM, Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK soru kitapçığının çalınması konusunda şaibeli olmanın ötesi bir durumdadır. Ancak asıl olarak şaibenin büyüğü saraydadır. Daha önce ‘FETÖ’nün elemanları sınav sorularını çaldı. Yandaşlarına verdi dediniz. Bir zamanlar ne istedilerse verdiğiniz, beraber yürüdüğünüz Fetullahçılar şimdi yok. Ancak bu sorular yine çalındı. Peki bu sorular kimlere, hangi yandaşlara verildi? KPSS’de birinci olanları mülakatta eledikleri yetmiyormuş gibi KPSS’de kendi yandaşlarınıza soru çalarak veriyor bu iktidar.

Düne kadar Fetullahçılarla koalisyon kurup bir noktaya kadar beraber çalıp çırpıp beraber yürüdükleri bu yolda her şeyi yaptılar. Buna devletin kurumları için düzenlenen KPSS, ÖSS, Askeri okul, polis okulları sınavlarında soruların çalınması da dahil. 15 Temmuz darbe girişimi ve bu girişim sonrasında koalisyonun bir ortağı olan Fetullahçıların devreden çıkarılması ile iktidarını perçinleyen AKP yoluna devam etti. Devleti ele geçirme işinde cemaatçilerin devreden çıkmasıyla AKP bu iktidarını tek başına sürdürdü. Devleti ele geçirme noktasında cemaatçilerden ayrı düşünmeye AKP bir yandan haksız hukuksuz bir şekilde kamu personellerini işten atarken(ihraç) diğer yandan kendi memurunu yaratmanın peşine düştü. O günden beri kamuda zaten var olan neo liberal dönüşüme bağlı olarak sözleşmeli çalıştırma eğitim alanında da anayasaya aykırı olmasına rağmen öğretmenleri sözleşmeli çalıştırma biçiminde karşımıza çıktı. AKP’nin il ilçe başkanlıklarında hazırlanan listelerle AKP’nin memuru, öğretmeni vb. yaratılmaya çalışıldı. KPSS sınavları sonrasındaki mülakat, ardından arşiv araştırması güvenlik soruşturması ile devletin tüm kademeleri AKP’lileştirilmesi yoluna gidildi. 2022 KPSS sınavında da soruların iktidara yandaş bir yayınevi olan Yedi İklim Yayınevine verilmesi, soruların önceden yine AKP-MHP iktidarına yakın çevrelere servis edilmesi rutinin bir parçasıdır.

ÖSYM başkanının görevden alınması olayı kapatmaya çalışmaktan başka bir şey değildir. Daha önceki sınavlarda soruların çalınmasından nasıl bir sonuç elde edilmediyse bunda da farklı bir şey olmayacaktır. Bu iktidarın karakterini hırsızlık, talancılık, mafyacılık, yolsuzluk oluşturmuştur. Tek Çare Bu iktidarın gönderilmesi ve halkın kendi iktidarını yaratmaktan geçmektedir.