Gölköy Halkevi açıldı: “Halkevleri bu topraklarda yeşeren bir filizdir.”

24 Temmuz Pazar günü Ordu/Gölköy Halkevi, Gölköy halkının ve Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin katılımıyla açıldı.

Halkevi açılışına Halkevleri Örgütlenme Sekreteri Mustafa Eberliköse, Orta Karadeniz Bölge Temsilcisi Eda Efil Aksoy, Doğu Karadeniz Bölge Temsilcisi Dursun Ali Koyuncu, Halkevleri Eğitim Hakkı Sekreteri İlhan Yiğit, Sivas, Trabzon, Samsun, Artvin, Ankara ve İstanbul’dan Halkevleri üyeleri ile EMEP ve TKP temsilcileri ile Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe katıldı.

Halkevleri Örgütlenme Sekreteri Mustafa Eberliköse;

”Ekonomiden, siyasal alana, ekolojiden toplumsal alana bir çok alanda çeşitli biçimde krizlerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Aynı zamanda da yaşanan krizler karşısında bir çok yerde direnişler, isyanlar filizleniyor.

Böyle bir dönemde Halkevleri’nin yürüttüğü yeni dönem halkın hakları mücadelesine yeni mücadele alanı, yeni Halkevciler katıyoruz. Yoksullaştırma politikaları karşısında, hayat pahalılığına, zamlara karşı yeni bir mücadele alanı yaratıyoruz. Ekolojik krizi yaratanlarla, tarımsal alanları yok edenlerle üreticileri üretimden koparanlara karşı yeni bir mücadele alanını hayata geçiriyoruz.

Baskılarla, şiddet aygıtları ile yargısı ile faşizmi gün be gün artıranlara karşı yeni bir direniş noktası hayata geçiyor.

Özgürlük, demokrasi, barış ve laiklik mücadelesini büyütmesi dileğiyle tüm yoldaşlarımıza başarılar diliyorum.”

Açılışta söz alan Halkevleri Orta Karadeniz Bölge Temsilcisi Eda Efil Aksoy;

”Değerli dostlar Gölköy’ün güzel insanları bugün çok güzel bir günde bu coğrafyanın bu toprakların alışık olduğu bir rengi Gölköy ile tekrar birleştirmek için bir araya geldik. Ben Eda Efil Halkevleri Orta Karadeniz Bölge temsilcisiyim. Burada olmaktan çok mutluyum. Gölköy gibi bir kentte, Gölköy gibi bir şehirde bir Halkevi şubesinin olması bizim için çok büyük bir umut çok büyük bir mutluluk.

Üreten, doğasına sahip çıkan, yaşamına sahip çıkan, yoksullaştırmaya karşı, neoliberal politikalara karşı mücadele etmek isteyen insanların evidir Halkevi.

Ve Gölköy’ün onurlu insanları inanıyoruz ki Halkevi’ne sahip çıkacaktır. Halkevi mücadelesi Gölköy’e sahip çıkacaktır.” sözlerini dile getirdi

Açılışta konuşan Gölköy Halkevi Başkanı Ahmet Akdoğan konuşmasına “42 yıl sonra yeniden açılan Halkevi’ndeyiz. Halkın evindeyiz. 1951’de tüm ülkede olduğu gibi kapatılan bir Halkevi’nin açılışındayız. Eylül karanlığının 1980’inde tüm ülkede olduğu gibi kapatılan bir Halkevi’nin açılığındayız” diyerek başladı.

Konuşmasında “Gölköy’de neden Halkevi’ne ihtiyacımız var?” sorusunu yönelten Akdoğan, bölgenin temel sorunlarını ortaya koyarak, bu sorunlara karşı Halkevi çatısı altında mücadele çağrısı yaptı.

Konuşmaların ardından açılış etkinliği Tanju Topal konseriyle birlikte sona erdi.