90. yılımızda Geleceğe Yürüyoruz

Halkevleri’nin 90. yılını kutluyoruz. 90 yıllık çınarımız bu tarihi boyunca halkın aydınlanma evinden mücadele örgütüne dönüşerek gelişti. Halk her zaman özlemleriyle, mücadelesiyle Halkevleri’ni şekillendirdi. Halkevciler de bu mücadele içerisinde şekillendi. Her zaman halkın yanında yürüdü, halkın kavgasının içinde gelişti.

Ve böyle bir 90 yıl eşitlik, özgürlük ve bağımsızlık kavgasının tarihi olarak yaşandı ve yaşanacak! Bir halk olabilme mücadelesinden faşizme meydan okuyan Mahir’e Ulaş’a, Dev-Gençlilere, darbenin mahkemelerine boyun eğmeyen Ahmet Yıldız’lardan yoksul mahallelerden turuncu bir sel olup meydanlara akan Halkevcilere, Gezi’nin bin bir rengini kuşanıp inatla direnenlere… Bu tarih bizim!

Bugün işçilerin ayağa kalktığı, kadınların isyanının hiç durmadığı, hayat pahalılığına ve yoksulluğa karşı memleketin en doğusundan en batısına seslerin yükseldiği, yeni bir baharın müjdelendiği günlerde 90. yaşımızı kutlamanın onurunu taşıyoruz. Şüphesiz yarını kuracak olanlar bugün her türlü zorbalığa karşı direnenler olacak. İşte bu bilinçle ve dünden yarına mücadele edenlerin ışığıyla geleceğe yürüyoruz. İnsanca bir yaşam, demokrasi, laiklik, özgürlük ve barış için direnişte birleşelim.