Gönüllü öğretmenlerin seferberliği iki mahallede okul açtırdı: Sıra diğer mahallelerde

Hatay’da Halkevleri’nin çağrısıyla gönüllü öğretmenlerin başlattığı eğitim seferberliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü iki mahallede okulları açmaya mecbur bıraktı. Kazanımın ardından yapılan toplantıda bu kazanımı bütün Defne’ye yaymak için harekete geçileceği ifade edildi.

Deprem sonrasında okulların uzun süre açılmamasının ardından gönüllü öğretmenler Halkevleri’nin çağrısıyla  ‘Eğitim hakkına ulaşamayan çocuklar için buradayız’ diyerek Hatay’da eğitim destek merkezleri kurdu. İki hafta boyunca yüzlerce çocukla telafi dersleri yapan öğretmenlerin seferberliği Milli Eğitim’i adım atmaya zorladı.

Önce ‘kaçak eğitim’ dediler, sonra okulları açtılar

Aşağıokçular ve Yeşilpınar Mahallelerinde kurulan eğitim destek merkezlerine gelen Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri önce ‘kaçak eğitim’ yapıldığını iddia etti. Bunun üzerine Halkevleri’nden bir heyet Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret ederek yapılan faaliyeti ve ihtiyaçları anlattı. Bu faaliyetin aslında Milli Eğitim’in görevi olduğunu ancak Milli Eğitim’in üzerine düşen görevleri yerine getirmemesinden kaynaklı böyle bir adım atmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise bölgelerdeki okul müdürlerinin kendilerine eğitime dair bir ihtiyacın olmadığını söylediğini ancak Halkevleri’nin yaptığı çalışmada aslında bu ihtiyacın olduğunun anlaşıldığını ifade etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri Yeşilpınar ve Aşağıokçular Mahallelerindeki okul müdürlerini arayarak okulları açmalarını ve hemen kayıt alımlarını başlatmalarını istedi. Peşine de velilere kayıt tarihlerine ilişkin mesaj gitti.
Sıra Defne’nin diğer mahallelerinde

Bu kazanımın ardından Yeşilpınar Yaşam Merkezi’nde bir araya gelen Halkevciler, gönüllü öğretmenler ve veliler yaptıkları toplantıda önemli bir kazanım elde ettiklerini ifade etti. Bu kazanımın arkasında önce gönüllü üniversitelilerin sonrasında da gönüllü öğretmenlerin eğitim seferberliğinin yattığı vurgulandı. Yapılan toplantıda bu kazanımın Defne’nin tüm mahallelerine yaymak için harekete geçileceği vurgulandı.