Savaşa Hayır, Yoksulluğa Son! Newroz Pîroz Be!

Ortadoğu halklarının bayramı, yaşamın yenilendiği gün Newroz kutlu olsun.

Krize giren neo liberal sistem krizlerini bir yanda savaşlarla diğer yanda emek sömürüsünü artırarak aşmaya çalışıyor. Dünya halkları Ortadoğu’dan Kafkasya’ya, Doğu Avrupa’ya kadar savaşa mahkum edildi. Enflasyon, zamlarla büyüyen ekonomik kriz emekçilerin hayatlarını yaşanmaz hale getirdi. Kar oranları düşen patronlar bir yandan işçi çıkarırken diğer yandan daha fazla emek sömürüsünün yollarını arıyor. Toplumsal yapı giderek çürürken kadın cinayetleri, ekolojik alana saldırı, hayvan sömürüsü, baskılar ve faşizm artarak devam ediyor.

Dehaklara karşısında günümüzün Kawaları savaşa karşı sokaklarda, patronlara karşı işyerlerinde direnişi büyütüyor, zaferler elde ediyor. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali karşısında Rusya’ya, Nato yayılmacılığı’na karşı sesler her yerde yükseliyor. Trendyol’dan Migros Depo’ya, Yemek Sepeti’nden Farplas’a memleketin dört bir yanında işçi direnişleri büyüyor, kazanımlar elde ediliyor. 8 Mart’ta kadınlar sokakları doldurarak; emeklerine, bedenlerine, kimliklerine sahip çıkıyor erkek şiddetine karşı birleşiyor. Mehmet Sami Tuğrul’u, Enes Kara’yı katleden gericilere karşı laikliği savunanlar alanları dolduruyor.

Newroz baharın başlangıcı, yaşamın yenilendiği gündür, Ortadoğu halklarının bayramıdır. Umudun, direnişin, zaferin büyümesinin müjdecisidir. 2022 Newroz’u tüm dünya halklarına barış, demokrasi, özgürlük getirsin. Direnen halkların, emekçilerin umudunu büyütsün, sömürüsüz, kardeşçe ve insanca yaşayabileceğimiz bir dünyanın müjdecisi olsun.

Yaşasın Newroz!

Newroz Pîroz Be!